Rahu Mantra

Download “Rahu Mantra PDF” rahu-mantra.pdf – Downloaded 578 times – 227.89 KB

हिंदी বাংলা (Bangla) ❈ ગુજરાતી (Gujarati) ❈  ಕನ್ನಡ (Malayalam) ❈  ಕನ್ನಡ (Kannada) ❈   தமிழ் (Tamil) తెలుగు (Telugu) ❈

व्यक्ति के जन्म पत्री में यदि राहु दोश है तो उन्हें राहु मन्त्रों का जप करने से फायदा हो सकता है | मुश्किलें तब आती हैं जब मन माने ढंग से जप करने से | हमारा परामर्श है की किसी योग्य गुरु अथवा अपने परिवार के पूजित पंडित जी या पुरोहित जी से परामर्श ले कर , सही ढंग से करें | राहु मंत्र के जप को जो भी नियम एवं तरीका है उसको सही सही पालन करना अत्यन्यत आवश्यक है |

राहु को अच्छा ग्रह नहीं माना जाता है | वजह : अक्सर दूसरे अच्छे ग्रहों के अच्छे प्रभावों को विपरीत कर देता है | जैसे की प्रेम है तो , राहु मिलने से प्रेम संबंधों से कटवाहट , झगड़ा हो सकता है , बुद्धि होना है तो राहु मिलने से कुमार्ग की बुद्धि हो सकती है |

हालाँकि, अगर शुभ स्थान स्ताहन में है तो फायदा भी करवा सकते हैं |

राहु ग्रह को शांत करने एवम अनुकूल बनाने के लिए अन्य उपायों में  राहु अष्टोत्तर शत नाम स्तोत्रम्, राहु मन्त्र, राहु कवच  इत्यादि भी आते हैं  |

  • हिंदी / संस्कृत
  • English

राहु बीज मंत्र :
|| ॐ भ्रां भ्रीं भ्रौं सः राहवे नमः ||

विनियोग:
ॐ अस्य श्री राहू मंत्रस्य, ब्रह्मा ऋषि:, पंक्ति छन्द:, राहू देवता, रां बीजं, देश: शक्ति: श्री राहू प्रीत्यर्थे जपे विनियोग:

वन्दे राहुं धूम्र वर्ण अर्धकायं कृतांजलिं। विकृतास्यं रक्त नेत्रं धूम्रालंकार मन्वहम्॥

राहु शांति मंत्र :
|| ॐ राहवे देवाय शांतिम, राहवे कृपाए करोति
राहवे क्षमाए अभिलाषत्, ॐ राहवे नमो: नम: ||

राहु सात्विक मंत्र :
॥ ॐ रां राहवे नम: ॥

राहु तांत्रोक्त मंत्र :
॥ॐ भ्रां भ्रीं भ्रौं स: राहवे नम: ॥

राहु गायत्री मंत्र :
|| ॐ नागध्वजाय विद्महे पद्महस्ताय धीमहि तन्नो राहुः प्रचोदयात् ||
या
॥ॐ शिरोरूपाय विद्महे अमृतेशाय धीमहि तन्नो राहु: प्रचोदयात॥

पूर्ण राहु मंत्र:
|| ॐ अर्धकायं महावीर्य चन्द्रादित्यविमर्दनम, सिंहिकागर्भसंभूतं तं राहुं प्रणमाम्यहम ||

राहु स्तोत्र :
राहुर्दानवमंत्री च सिंहिकाचित्तनन्दन:।
अर्धकाय: सदा क्रोधी चन्द्रादित्य विमर्दन: ॥1॥

रौद्रो रूद्रप्रियो दैत्य: स्वर्भानु र्भानुभीतिद:।
ग्रहराज सुधापायी राकातिथ्यभिलाषुक:॥2॥

कालदृष्टि: कालरूप: श्री कंठह्रदयाश्रय:।
बिधुंतुद: सैंहिकेयो घोररूपो महाबल:॥3॥

ग्रहपीड़ाकरो दंष्टो रक्तनेत्रो महोदर:।
पंचविंशति नामानि स्मृत्वा राहुं सदानर:॥4॥

य: पठेन्महती पीड़ा तस्य नश्यति केवलम्।
आरोग्यं पुत्रमतुलां श्रियं धान्यं पशूंस्तथा॥5॥

ददाति राहुस्तस्मै य: पठेत स्तोत्र मुत्तमम्।
सततं पठते यस्तु जीवेद्वर्षशतं नर:॥6॥

Rahu bija mantra
॥ om bhram bhrim bhraum sah rahave namah ॥

Viniyoga
om asya shri rahu mantrasya, brahma rshih, pamkti chandah, rahu devata, ram bijam, deshah shaktih shri rahu prityarthe jape viniyogah:

vande rahum dhumra varna ardhakayam krutamjalim |
vikrutasyam rakta netram dhumralamkara manvaham ॥

Rahu shanti mantra
॥ om rahave devaya shamtim, rahave krupaye karoti
rahave kshamaye abhilasat, om rahave namoh namah ॥

Rahu satvik mantra
॥ om ram rahave namah ॥

Rahu tantrokta mantra
॥ om bhram bhrim bhraum sah rahave namah ॥

Rahu gayatri mantra
॥ om nagadhvajaya vidmahe padmahastaya dhimahi tanno rahuh prachodayat ॥
or
॥ om shirorupaya vidmahe amruteshaya dhimahi tanno rahuh prachodayat ॥

Purna rahu mantra
॥ om ardhakayam mahavirya chandradityavimardanam, simhikagarbhasambhutam tam rahum pranamamyaham ॥

Rahu stotra

rahurdanavamantri cha simhikachittanandanah |
ardhakayah sada krodhi chandraditya vimardanah ॥ 1 ॥

raudro rudrapriyo daityah svarbhanuh bhanubhitidah |
graharaja sudhapayi rakatithyabhilashukah ॥ 2 ॥

kaladrushtih kalarupah shri kanthahrudayashrayah |
vidhuntudah saimhikeyo ghorarupo mahabalah ॥ 3 ॥

grahapidakaro damshtro raktanetro mahodarah |
pamchavimshati namani smrutva rahum sadanarah ॥ 4 ॥

yah pathenmahati pida tasya nashyati kevalam |
arogyam putramatulam shriyam dhanyam pashumstatha ॥ 5 ॥

dadati rahustasmai yah pathet stotramuttamam |
satatam pathate yastu jivedvarshashatam narah ॥ 6 ॥

Leave a Comment